Utexbel
Utexbel

Dr. Green

Is het motto van Utexbel waarmee ze hun uitdaging aan gaan met gerecyclede stoffen.
Hoe zij hun doel “Close the Loop” willen bereiken lees je hier.

Leverancier Utexbel legt de focus op Belgische productie waardoor er een enorme positieve impact is op transportkosten, milieubelasting .....
De ecologische footprint proberen ze constant te fine tunen mede door hun Oekotex-STeP label dat duurzame objectieven vooropstelt.
Door hun verticale integratie van hun productieproces (spinnen, weven, verven en finishen) hebben ze een permanent competitief voordeel en een enorme flexibiliteit.
Als voortrekker in de Europese markt liggen er vooral industriële mogelijkheden naar het recycleren van textiel.
De uitdaging om circulair textiel te maken zijn ze aan het realiseren met de bedoeling de potentiële klanten te bereiken die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel dragen.
Optimalisering van Green Procurement is een constant gegeven dat ze vooruitduwt naar een steeds betere ecologische wereld.
Circulair Textiel (Close the Loop) is onze toekomst en we moeten doordrongen worden van de noodzaak om te recycleren, onze uitdaging !

Ecolabels
Er zijn diverse labels die er op toezien dat er eerlijke stoffen/garens gebruikt worden en dat de producten onder goede omstandigheden gemaakt worden. Hierbij worden 3 peilers aangehouden: Milieu/beter leven en economisch een eerlijk loon.

Zo beschikken de Utexbel doeken over de volgende labels:
BCI – Fairtrade – OEKO-TX STEP – GRS Global Recycled Standard – REACH – OEKOE-TEX Standard 100 – Organic 100 content standard – Organic Blended content standard – GOTS Global Organic Textile Standard - ISO  9001.

Leverancier informatie

  • Naam: Utexbel
  • Plaats: Ronse - BelgiĆ«
  • Website: Utexbel.com

Ben je benieuwd welke schorten en sloven 'bewust' door Schriks Konfektie geproduceerd kunnen worden?