Ten Cate

Ecogreen

Het Nederlandse bedrijf Ten Cate produceert een geheel gerecycled doek Ecogreen.
Dit doek sluit geheel aan bij onze duurzaamheidseisen en is gemaakt van 100% gerecyclede materialen

Ten Cate is bij  uniek in het aanbieden van 100% gerecycled doeken. Voor de productie van bedrijfskleding sluit dit artikel volledig aan bij onze wensen.


(0.5m² voor klein schort of sloof, 1m² voor groot schort).
 

1 HERKOMST
VAARWEL KATOEN, HALLO LYOCELL!
TENCEL™ Lyocell wordt geproduceerd in een gesloten recycle-proces waarbij meer dan 99% van het oplosmiddel wordt teruggewonnen en hergebruikt.
Alle TENCEL™ Lyocell-vezels worden geoogst uit natuurlijke bossen en duurzaam geteelde gewassen waarbij geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. TENCEL™ Lyocell absorbeert tot wel 50% meer vocht en voert het sneller af, waardoor het materiaal koeler en droger aanvoelt voor extra comfort. TENCEL™ Lyocell is zijdezacht en voelt prettiger aan op de huid dan het stijvere katoen.

TIJD OM MEER RUIMTE TE MAKEN VOOR GERECYCLED POLYESTER
Met Tecawork® Ecogreen kunnen we polyester 100% upcyclen tot een doek dat even goed bestand is tegen zwaar gebruik en industrieel wassen als traditionele polyester-katoenmixen. Elk stukje gerecycled polyester dat wordt gebruikt in Tecawork® Ecogreen, kan worden herleid tot de petflessen waarvan het is gemaakt, 100% gegarandeerd.

2 EEN TOPPER QUA EIGENSCHAPPEN
ULTIEM DRAAGCOMFORT
Tecawork® Ecogreen biedt een ongeëvenaarde zachtheid en uitstekende vochtregulatie. Doordat het doek soepel aanvoelt en zweet afvoert, voel je je er langer prettig in en kun je werk beter doen.

STERK EN LANG MOOI
Het doek heeft hoge mechanische eigenschappen en biedt een uitstekend kleurbehoud, zelfs na herhaaldelijk industrieel wassen. Door de structuur neemt Tecawork® Ecogreen kleurstof tot in de kern op en het gerecyclede polyester verbetert de mechanische prestaties.

3 VERTROUWD DOOR KLEDINGFABRIKANTEN
Kledingfabrikanten die inzetten op innovatie kiezen voor het 100% groene Tecawork® Ecogreen vanwege de enorme veelzijdigheid ervan. Hiermee kunnen ze hoogwaardige en nog innovatievere werkkleding produceren om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaam geproduceerde kleding.

4 GEKOZEN DOOR EINDGEBRUIKERS OM BIJ TE DRAGEN AAN EEN BETERE WERELD
Door voor Tecawork® Ecogreen te kiezen, draag je bij aan een betere wereld.
Je verlaagt niet alleen de milieu-impact van jouw werkkleding, maar verbetert tegelijkertijd het imago van jouw organisatie en investeert in het welzijn van je medewerkers. Medewerkers bevestigen het: ze voelen zich trots en zelfverzekerd in de duurzame en uiterst comfortabele kleding die is gemaakt van Tecawork® Ecogreen en zeggen dat het een goed gevoel geeft om te weten dat ze persoonlijk bijdragen aan een duurzamere wereld.

5 ONTWORPEN VOOR ENERGIEZUINIG WASSEN
Industriële wasserijen zijn koplopers op het gebied van duurzame praktijken.
Tecawork® Ecogreen helpt hen de volgende stap te zetten. Tecawork® Ecogreendoeken en -kleuren worden ontwikkeld en getest conform ISO 15797. Ze moeten aan de hoogste eisen voor wassen op hoge temperaturen (75°C) voldoen. De doeken zijn geschikt voor zowel trommel- als tunneldrogen. Kortere droogtijden en/of lagere droogtemperaturen zorgen voor energiezuinige processen. Tecawork® Ecogreen-doeken drogen sneller dankzij het gebruik van TENCEL™ Lyocell-vezels die vocht sneller absorberen en verspreiden over een groter oppervlak.

6 RECYCLEN VOOR WERKELIJKE VOORDELEN
Tecawork® Ecogreen brengt ons weer een stap dichter bij een volledig gesloten kringloop. Aan het einde van de levenscyclus kan de kleding worden geüpcycled tot grondstof voor nieuwe producten, zoals industrieel vilt en isolatiemateriaal.
Tecawork® Ecogreen-doeken worden in Europa gemaakt, hebben een duurzaamheidscertificering en voldoen volledig aan het Oeko-Tex Standard 100-keurmerk en de Europese REACH-verordening. TenCate Protective Fabrics is bovendien gecertificeerd voor ISO 9001, ISO 14001 en de MVO Prestatieladder (niveau 3). Als bedrijf zijn we actief betrokken bij onderzoek om de levensduur van onze doeken te verlengen.
 

Leverancier informatie

Ben je benieuwd welke schorten en sloven 'bewust' door Schriks Konfektie geproduceerd kunnen worden?